onzepoedels

Tuesday, May 30, 2006

aldoke ouders

De ouders van ons Aldoke Vader: Ramses des petits brugeois
Moeder: Si Belle van 't eiland ouburg

Hij had geen geluk ons manneke een overgeërfde bloedziekte werd geconstateerd na uitgebreid bloedonderzoek "Immuno trombocytopenie" een soort leukemie. De bloedplaatjes worden vlugger vernietigd dan aangemaakt.
Op zeker ogenblik had hij nul bloedplaatjes en er waren inwendige bloedingen. Hij werd in
extremis gered. Voor het ogenblik schommelen de bloedplaatjes rond de 170 terwijl een minimum van 200 vereist is.
Dit werd eerder per toeval ontdekt, er waren rode vlekjes aan de binnenkant van de billekes en op het buikje, men dacht eerst aan vergiftiging, maar het uitgebreide
bloedonderzoek bracht de erfelijke bloedziekte aan het licht.
Wij hebben onmiddelijk Abil zijn bloed laten onderzoeken en helaas......Hij had dezelfde bloedziekte geërfd.
Men kon onmiddelijk een behandeling starten bij Abil, zo heeft de ziekte gelukkig nooit zo'n dramatisch wending genomen dan bij Aldo.
Voor het ogenblik is Abil zijn toestand stabiel maar hij zal wel voor de rest van zijn leven medicatie moeten nemen en om de 6 mnd is er een bloedonderzoek nodig om zijn toestand te controleren en zo nodig zijn medicatie aan te passen.
Aldoke heeft minder geluk, zijn bloedplaatjes schommelen en dalen soms tot gevaarlijke, zelfs dodelijke laagten. Zwaardere medicatie is nodig en alle zes weken wordt een bloedonderzoek gedaan en om de zes maanden is één volledig bloedanalyse noodzakelijk.
Veel zorgen en veel kosten, maar we hebben het er voor over om onze rakkers in leven te houden en een zo stabiel en comfortabel leven te geven. Zij zijn zowat de enigste overlevende van al de nakomelingen.
De moeder zou nog leven maar de vader en de oom van onze rakkers zijn al jaren geleden gestorven en op een paar na, hun nakomelingen ook.
En nu wordt zijn vacht dunnetjes en heeft hij kale plekken door de medicatie die hem
anderzijds in leven houd en anderzijds zijn haar laat verliezen. Triestig..........

0 Comments:

Post a Comment

<< Home